Rosj Hasjana/Kipoer 5782/2021

Ervaar Rosj Hasjana en Jom Kipoer in Amsterdam!

 • Rosj Hasjana en Jom Kipoer bij Bendigamos. Een afsluiting van een uitdagend jaar en hopelijk het begin van een jaar dat ons allen meer zegen, voorspoed en gezondheid mag brengen.

  Vanwege corona vinden onze diensten al sinds een jaar plaats in de buitenlucht, in de tuin van onze vaste locatie, mét social distancing. Op deze manier kunnen veel mensen met een veilig gevoel naar onze dienst. Echter, voor iedereen die niet bij deze diensten kan zijn, zullen we op woensdagmiddag ook sjofar blazen op een open grasveld in Amstelveen en we zullen ook een Zoom-bijeenkomst houden rond de feestdagen.

  Over onze diensten: Bij de Kipoerdienst zal er veel gezongen worden (op praatvolume),  je kan de dienst volgen via speciaal vervaardigde toegankelijke gebedenboeken, voor kinderen is er genoeg te doen – op de donderdag van Kipoer is er zelfs opvang voor ze met eten. Aan het einde van Kipoer verzorgen we wat eten en drinken voor de aanbijt.

  Kosten: Deelname aan de diensten is helemaal gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt dit jaar extra op prijs gesteld, met name vanwege de gebedenboeken die we verzorgen, extra beveiligingskosten (de dienst duurt langer) en het eten na afloop. Deze maand is een dure maand, onze kosten voor de diensten bedragen totaal ongeveer €3500.

  Jom Kipoer cursus

  Zou jij graag de dienst op Jom Kipoer beter willen kunnen volgen en mee kunnen zingen met de bekendste gebeden? Goed nieuws! Elk jaar houden we hiervoor een zeer populaire Jom kipoercursus. Dit jaar is die op sjabbatmiddag 4 september om 13u. Deelname is gratis. 100% van de deelnemers is zeer tevreden, dus kom ook! 

  Aanmelden

  Bedankt dat je je van te voren bij ons komt aanmelden. Zo kunnen we er voor zorgen dat er genoeg stoelen en boeken beschikbaar zijn bij de dienst en dat er na afloop ook genoeg eten zal zijn. Hiervoor willen we je hieronder een paar vragen stellen. Als je er niet uitkomt, kan je altijd mailen naar info@bendigamos.org.

  Aanmeldingsformulier

   Diensten: Bij welke dienstonderdelen denk je (deels) aanwezig te zullen zijn*? (meerdere antwoorden mogelijk) Let op: zet je e-mailadres ergens op dit formulier als je wil dat we je de locatie sturen!
   zaterdag 4 september 13:00u Jom Kipoer cursusdinsdag 7 september 09:30-13.00u - 1e dag Rosj Hasjanawoensdag 8 september 09:30-13.00u - 2e dag Rosj HasjanaShofar Picknickwoensdag 15 september 19:30-22:00u - Kal Nidredonderdag 16 september 09:45-13:30u - Sjachriet/Parasjadonderdag 16 september 13:45-18:45u - Moesaf/Minchadonderdag 16 september 18:45-20:45u - Derasja/Nengiela/Ngarbiet
   *Let op: vanwege de huidige situatie kunnen de precieze diensttijden nog gewijzigd worden, indien dit het geval is, stellen we je per mail op de hoogte

   Gebedenboeken: Bendigamos heeft speciale gebedenboeken gemaakt zodat de dienst makkelijker te volgen is. We hebben een Hebreeuwse en een fonetische versie (en die van Kipoer heeft zelfs NL vertaling). Een gebedenboek kost ons ongeveer 25 euro per stuk. Je kan ze ook voor jezelf bestellen, dan liggen ze op jouw naam klaar bij de dienst en mag je ze na afloop meenemen. Zou je willen aangeven hoeveel en welke gebedenboeken je nodig hebt?

   Deze gebedenboeken zou ik graag op naam bestellen voor €25 per stuk